Продукти:
• 2 кофички кисело мляко
• 2 яйца
• 2 с.л. желатин
• 1 ч.ч. захар
• 7-8 бишкоти
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• 1 с.л. стафиди
• 300 г кайсии
• 100 г сини сливи
Начин на приготвяне:
Слагаме желатина в малко вода и го разтваряме на водна баня. Разбиваме яйцата с киселото мляко и захарта и прибавяме разтворения желатин. Загряваме за малко сместа на слаб огън.
В намаслена тавичка нареждаме кайсиите, които сме почистили от костилките и сме разрязали наполовина. Върху кайсиите нареждаме бишкотите. Прибавяме към желатиновата смес смлените орехи, ситно нарязаните сливи и бишкотите. Разбъркваме и изсипваме сместа върху бишкотите.
Оставяме парфето да желира в хладилника. След това го обръшаме в широка чиния и го нарязваме на парчета.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...