Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г зелен боб
• 1 кг картофи
• 4-5 домата
• 2-3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 2-3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула и го задушаваме с малко вода и сол. Когато омекне, го отцеждаме.
Обелваме картофите и ги нарязваме на филийки. Посоляваме и ги овалваме в брашното. Пържим ги до зачервяване.
Нареждаме ги в намаслена тавичка и покриваме с кръгчета домати. Отгоре разстиламе на равномерен пласт зеления боб. Поръсваме с 2-3 с.л. мазнина и заливаме с яйцата, които сме разбили с прясното мляко и сме смесили със ситно нарязаните магданоз и копър.
Накрая поръсваме с черен пипер и запичаме в силна фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...