Кулинарни рецепти » Патладжани с яйца и сирене

 Патладжани с яйца и сирене

Продукти: (за 4-5 порции)

• 0,5 кг патладжани
• 250 г сирене
• 7 яйца
• 75 г мазнина
• 2 червени чушки
• 1 глава лук
• 1/2 връзка магданоз
• 5-6 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Опичаме патладжаните, обелваме ги и ги наситняваме. Разбъркваме ги със сиренето.

В 2/3 от мазнината задушаваме нарязаните на ситно лук и чушки. Прибавяме патладжаните, чукваме в тази смес 2 яйца, подправяме с магданоз и сол, разбъркваме и я разпределяме в 4 гювечета, в които сме сложили и останалата мазнина.

Запичаме 10 мин в умерена фурна, чукваме във всяко гювече по едно яйце, изключваме фурната и печем, докато яйцата се забулят, като внимаваме жълтъците да останат сочни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало