Кулинарни рецепти » Пълнени картофи със сирене и яйца

 Пълнени картофи със сирене и яйца

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг картофи
• 1 пакетче краве масло
• 250 г сирене
• 1-2 глави лук
• 2 яйца
• 3-4 домата
• магданоз, сол

За соса:

• 30 г брашно
• 30 г краве масло
• 50 г кашкавал
• 1 жълтък.

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги издълбаваме. Слагаме ги в съд с подсолена вода, за да не потъмнеят по време на подготовката.

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме, докато омекне. Отстраняваме от огъня и прибавяме част от доматите, нарязани на дребно, сиренето, яйцата и магданоза.

Пълним с готовата смес издълбаните картофи и ги подреждаме в тава. Заливаме с разреден доматен сос, приготвен от останалите домати и сгорещено масло, и печем в умерена фурна.

Заливаме опечените картофи със сос, приготвен от брашното, маслото, настъргания кашкавал и жълтъка и леко запичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало