Продукти:
• 4-5 връзки лапад
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• 6 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4-5 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лапада на ивички и го сипваме във вряща подсолена вода. Щом поомекне го отцеждаме.
Добавяме ситно нарязаните зелени подправки и запържваме сместа в сгорещеното олио. После сипваме затопленото мляко и варим до сгъстяване.
Разстиламе лапада в тавичка, оформяме 6 вдлъбнатинки и счукваме в тях яйцата. Поръсваме с черен пипер и сол и печем в умерена фурна, докато белтъкът побелее. Накрая заливаме с разтопеното олио, което сме оцветили с червения пипер.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....