Кулинарни рецепти » Сирене по родопски

 Сирене по родопски

Продукти: (за 1 порция)

• 200 г сирене
• 1 с.л. краве масло
• 1 яйце

Начин на приготвяне:

Обезсоляваме сиренето, като го нарязваме и го заливаме с вряла вода. Държим, докато водата изстине и го изваждаме, за да не поеме обратно солта.

На дъното на пръстено гювече слагаме маслото, а отгоре разстиламе натрошеното сирене. Захлупваме гювечето и го слагаме на силен огън. След 10 мин, когато сиренето омекне, намаляме огъня, отхлупваме гювечето и разбъркваме.

След още 3-4 мин прибавяме суровото яйце и разбъркваме, докато получим еднородна смес. Отново запичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало