Кулинарни рецепти » Печена тиква с пармезан

 Печена тиква с пармезан
/Италия/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг тиква
• 1 главичка лук
• 2 с.л. олио
• 4 с.л. кисело мляко
• 4 с.л. настърган пармезан
• 1 ч.л. стрита мащерка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата и я нарязваме на по-големи парчета, които варим 20 мин на пара или с много малко вода. Отцеждаме и посоляваме.

Сгорещяваме мазнината и пържим до поруменяване нарязания на ситно лук. Поръсваме с мащерката.

Пасираме тиквата, прибавяме млякото, солим и разбъркваме добре.

Прехвърляме я в намаслена тавичка, разстиламе отгоре лука и наръсваме с пармезан. Печем на 180°С, докато кашкавалът поруменее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало