Продукти:
• 1 кг тиквички
• 2 с. л. ситно нарязан магданоз
• 200 г кашкавал
• 1 лимон
• 4 яйца
• 500 г кисело мляко
• 1 с. л. олио
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме тиквичките и ги настъргваме на едро ренде. Добавяме настъргания кашкавал, 1 яйце, ситно нарязания магданоз и олиото. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и разбъркваме.
Изсипваме сместа в тавичка и печем около 20 мин в умерено загрята фурна. Накрая заливаме мусаката с разбитите с киселото мляко останали яйца и допичаме.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...