Продукти: (за 4 порции)
• 500 г печурки
• 2 глави лук
• 3 с.л. галета
• 100 г сметана
• 8-10 маслини
• 50 г кашкавал
• 2 с.л. олио
• черен пипер, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Избираме по-едри печурки, които почистваме от пънчетата и напръскваме с малко лимонов сок. Нарязваме пънчетата на ситно и ги задушаваме с нарязания лук и с 1 с.л. олио. Когато омекнат, сваляме от огъня и смесваме с нарязаните на ситно маслини, галетата, сметаната, черен пипер и сол на вкус.
С тази смес пълним гъбите. Нареждаме ги в намаслена тавичка. Отгоре посипваме с настърган кашкавал и напръскваме с малко олио. Печем в умерена фурна.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...