Кулинарни рецепти » Родопски качамак

 Родопски качамак

Продукти:

• 1 кг картофи
• 2 ч.ч. царевично брашно
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 100 г краве масло
• 3-4 яйца
• сол на вкус
• пръжки или мед за поръсване

Начин на приготвяне:

Сваряваме, обелваме и намачкваме картофите с дървена лъжица. Добавяме брашното, посоляваме, разреждаме с гореща вода и кипваме сместа.

Разтопяваме маслото в тавичка и върху него разстиламе сиренето. Заливаме го с разбитите яйца и сипваме готовата смес от картофи и брашно. Заглаждаме с дървена лъжица и печем на умерена фурна.

Върху готовия качамак поръсваме пръжки или заливаме с мед.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало