Кулинарни рецепти » Цвеклови листа на фурна

 Цвеклови листа на фурна

Продукти:

• 2-3 връзки млади листа от цвекло
• 1 връзка пресен лук
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. ориз
• 6-7 с.л. олио
• черен пипер, сол

За заливката:

• 3 яйца
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Почистваме цвекловите листа, измиваме ги и ги нарязваме на ивички. Задушаваме ги в половината олио и малко вода. Когато омекнат, прибавяме нарязаните лук и магданоз и посоляваме.

В останалото олио запържваме почистения и измит ориз. Щом стане прозрачен, наливаме 1 ч.ч. топла вода, подправяме с черен пипер и сол и варим 2-3 мин.

Покриваме дъното на тавичката с половината от листата, разстиламе върху тях ориза и завършваме с останалите листа. Печем 30 мин в умерено загрята фурна.

Малко преди да извадим ястието от фурната заливаме с разбитите с киселото мляко и брашното яйца. Допичаме до зачервяване на заливката.

Автор: Калина Иванова

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало