Кулинарни рецепти » Кюфтенца от воденички

 Кюфтенца от воденички

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг пилешки воденички
• 1 средно голяма глава лук
• 1 ч. л. черен пипер
• 1 ч. л. червен пипер
• 1 ч. л. чубрица
• 1 яйце
• 1 с.л. кисело мляко
• 1 с.л. галета
• 1 картоф
• 1 с.л. кашкавал
• сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Сваряваме воденичките в подсолена вода и ги прекарваме през месомелачка. Прибавяме ситно нарязания лук, настърганите картоф и кашкавал, яйцето, киселото мляко и галетата. Подправяме с чубрица, черен и червен пипер.

Посоляваме и омесваме много добре. Каймата е готова за пържене, когато започне да се отделя от съда, в който сме я месили. Оформяме средно големи кюфтенца и ги пържим в сгорещена мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало