Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пилешки воденички
• 1 средно голяма глава лук
• 1 ч. л. черен пипер
• 1 ч. л. червен пипер
• 1 ч. л. чубрица
• 1 яйце
• 1 с.л. кисело мляко
• 1 с.л. галета
• 1 картоф
• 1 с.л. кашкавал
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме воденичките в подсолена вода и ги прекарваме през месомелачка. Прибавяме ситно нарязания лук, настърганите картоф и кашкавал, яйцето, киселото мляко и галетата. Подправяме с чубрица, черен и червен пипер.
Посоляваме и омесваме много добре. Каймата е готова за пържене, когато започне да се отделя от съда, в който сме я месили. Оформяме средно големи кюфтенца и ги пържим в сгорещена мазнина.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...