Кулинарни рецепти » Пилешки дробчета в бекон

 Пилешки дробчета в бекон

Продукти:

• 1 кг пилешки дробчета
• 300 г бекон
• 20 мл червено вино
• сминдух, джинджифил
• сол, черен пипер
• краве масло за пържене

За соса:

• 60 г пушено сирене
• малко бяло вино
• 50 г сметана
• кардамон
• джинджифил
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистените дробчета кипваме с малко вода и сол. Нарязваме бекона на тънки филийки и във всяка увиваме поотделно дробчетата, като ги захващаме с клечка за зъби.

Овкусяваме завивките с подправките и ги запържваме от двете страни в масло, а накрая наливаме виното и задушаваме.

Приготвяме соса като на сух тиган разтопяваме топеното сирене с бялото вино. Добавяме сметаната, подправяме със сол, черен пипер и останалите подправки и разбъркваме всичко хубаво.

Поднасяме соса отделно или заливаме порциите дробчета с него.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало