Продукти: (за 6 порции)
• 900 г дробчета
• 150 г брашно
• 1 ч.л. черен пипер
• 6 с.л. олио
• 25 г краве масло
• 12 по-големи гъби
• 100 г кромид лук
• 1-2 счукани скилидки чесън
• 2 с.л. зехтин
• 125 мл сухо бяло вино
• 1/2 ч.л. семе от копър
• 1 голям червен домат
• сол
Начин на приготвяне:
Поръсваме дробчетата с черен пипер и сол и ги овалваме в брашното. На умерен котлон сгорещяваме 3 с.л. олио и 1 с.л. масло, задушаваме 1-2 мин нарязаните на ивици гъби и ги вадим от мазнината. Връщаме тигана на котлона, сипваме останалата мазнина /без зехтина/, прибавяме наситнените лук и чесън и задушаваме 2 мин.
Сгорещяваме зехтина и пържим в него 4-5 мин дробчетата, докато равномерно поруменеят. Изваждаме ги в затоплен съд, а в мазнината слагаме семето от копъра и виното и оставяме тази смес да къкри на умерен котлон 4-5 мин. Прибавяме всички съставки на ястието в тази смес и накрая – обеления и наситнен домат. Щом сместа заври, поръсваме със сол и черен пипер, разбъркваме и сваляме от котлона.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...