Продукти: (за 2-3 порции)
• шийката, крилцата и дреболиите от 1 пиле
• 2 с.л. брашно
• 4 с.л. олио
• 250 г гъби
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме дреболиите в гореща подсолена вода, като дробчетата слагаме малко по-късно, защото по-бързо увират. Обезкостяваме и нарязваме на дребно.
С част от мазнината и брашното правим светла запръжка. Наливаме бульона и с бъркане правим гладка кашичка, която подправяме със сол и черен пипер.
В останалата мазнина запържваме нарязаните на ивички гъби. Слагаме ги в кашичката заедно с дреболиите и разбъркваме. Готвим с бъркане още 10 мин.
Ако преценим, че ястието е твърде гъсто, може да разредим с още малко топъл бульон. Наръсваме го с черен пипер и по желание подкиселяваме с лимонов сок или подлучваме със счукан и размит в малко оцет чесън.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...