Кулинарни рецепти » Печени манти с пилешки дробчета

 Печени манти с пилешки дробчета
/Турция/

Продукти:

За тестото:

• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. олио
• 25 г мая
• сол

За плънката:

• 200 г пилешки дробчета
• 1 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 яйце
• половин пакетче краве масло
• 2 ч.ч. пилешки бульон
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Размиваме маята с малко вода и я оставяме да престои 5 мин. От пресятото брашно, затопленото мляко, маята, олиото и солта омесваме средно твърдо тесто. Оставяме го да втасва, докато удвои обема си.

Сваряваме дробчетата в подсолена вода, изваждаме и ги нарязваме. Запържваме ги в част от маслото и прибавяме ситно нарязания лук. Задушаваме около 5 мин и прибавяме ориза. Пържим сместа около 10 мин, заливаме я с горещия бульон и варим на тих огън, докато оризът се свари. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и посоляваме на вкус.

Разточваме втасалото тесто на кора с дебелина 5 мм, от която изрязваме квадратчета със страна 6 см. Слагаме в средата на всяко квадратче по малко плънка и загъваме краищата така, че да покрият плънката, и ги прищипваме като бохчичка.

Нареждаме мантите в намаслена тавичка и печем в умерена фурна. Когато краищата се зачервят, поливаме с бульона и печем още 15 мин, докато се изпари бульона. Поднасяме мантите топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало