Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г пилешки дробчета
• 2-3 глави лук
• 3 кисели ябълки
• сокът от 1 лимон
• 3 с.л. олио
• 150 г течна сметана
• 3-4 с.л. вишновка
• магданоз, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Отстраняваме жилките и ципите дробчетата и ги нарязваме на парчета. Нарязваме лука на тънки колелца. Обелваме ябълките и ги нарязваме на по 8 резенчета. Напръскваме ги с лимоновия сок, покриваме и ги оставяме настрана.
В огнеупорен стъклен съд редим ред дробчета, ред лук, като солим и поливаме с олио. Задушаваме във фурната 30 мин. Изваждаме съда, прибавяме сметаната и ябълките и разбъркваме. Подправяме със сол, черен пипер, магданоз и вишновката. Връщаме във фурната и задушаваме още 15 мин.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...