Кулинарни рецепти » Пилешки дробчета по азиатски

 Пилешки дробчета по азиатски

Продукти: (за 3-4 порции)

• 250 г дробчета
• 2 глави лук
• 1 малка зелена чушка
• 1 ч.л. лютиво къри
• 3 с.л. олио
• 3-4 с.л. заквасена сметана
• захар, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме чушката и лука много ситно и ги задушаваме на слаб котлон в мазнината, докато омекнат добре. Поръсваме с къри и бъркаме на котлона още 3-4 мин.

Прибавяме дробчетата, увеличаваме котлона и пържим още 10 мин, като бъркаме непрекъснато. Вадим дробчетата, нарязваме ги на тънки филийки, поръсваме със сол и захар и ги заливаме със сметаната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало