Продукти: (за 3-4 порции)
• 250 г дробчета
• 2 глави лук
• 1 малка зелена чушка
• 1 ч.л. лютиво къри
• 3 с.л. олио
• 3-4 с.л. заквасена сметана
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушката и лука много ситно и ги задушаваме на слаб котлон в мазнината, докато омекнат добре. Поръсваме с къри и бъркаме на котлона още 3-4 мин.
Прибавяме дробчетата, увеличаваме котлона и пържим още 10 мин, като бъркаме непрекъснато. Вадим дробчетата, нарязваме ги на тънки филийки, поръсваме със сол и захар и ги заливаме със сметаната.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...