Продукти: (за 5 порции)
• 500 г пилешки воденички
• 3-4 глави лук
• 1 буркан паприкаш
• 1 с.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна черен пипер
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме воденичките в подсолена вода. След това ги нарязваме на малки парченца. Прецеждаме бульона и връщаме в него нарязаните воденички.
Сипваме паприкаша, слагаме дафиновия лист, черния пипер и олиото, поръсваме червения пипер и варим още 15 мин на умерен огън. Поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...