Кулинарни рецепти » Пилешки дробчета по алжирски

 Пилешки дробчета по алжирски

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г пилешки дробчета
• 3 к.ч. зехтин
• 2-3 с.л. коняк
• 1 щипка канела
• смлян кардамон
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме зехтина и пържим 2 мин с бъркане нарязаните на парченца дробчета. Наливаме коняка и задушаваме под капак 5-6 мин. Посоляваме и наръсваме с останалите подправки.

Наливаме 1 к.ч. топла вода, захлупваме и продължаваме задушаването още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало