Кулинарни рецепти » Задушени пилешки дреболии

 Задушени пилешки дреболии

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г пилешки дреболии
• 2 глави лук
• 4 с.л. свинска мас
• 1 с.л. брашно
• 2-3 чушки
• 2-3 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в част от мазнината. Щом омекне, прибавяме ситно нарязаните дреболии, а след това - брашното.

В останалата мазнина задушаваме ситно нарязаните чушки и настърганите домати. Поръсваме с червен пипер и прибавяме към дреболиите. Заливаме ястието с малко топла вода, подправяме с черен пипер и сол и оставяме да ври на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало