Кулинарни рецепти » Задушени пилешки дреболии

 Задушени пилешки дреболии

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г пилешки дреболии
• 2 глави лук
• 4 с.л. свинска мас
• 1 с.л. брашно
• 2-3 чушки
• 2-3 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в част от мазнината. Щом омекне, прибавяме ситно нарязаните дреболии, а след това - брашното.

В останалата мазнина задушаваме ситно нарязаните чушки и настърганите домати. Поръсваме с червен пипер и прибавяме към дреболиите. Заливаме ястието с малко топла вода, подправяме с черен пипер и сол и оставяме да ври на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало