Кулинарни рецепти » Пилешки дробчета с ориз

 Пилешки дробчета с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г ориз
• 16 дробчета
• 1 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 главичка лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 скилидки чесън
• 1 щипка индийско орехче
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в подсолена вода.

Поръсваме дробчетата с черен пипер и сол, овалваме ги в брашното и ги изпържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме ги и в същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук. Наливаме виното, подправяме с индийското орехче, черен пипер и сол на вкус и варим на тих огън.

Щом сосът се сгъсти, връщаме дробчетата. Прибавяме ситно нарязания чесън и варим още 5-6 мин.

Разпределяме ориза на купчинки в средата на чиниите за сервиране, а около него слагаме пилешките дробчета заедно със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало