Продукти: (за 4-5 порции)
• 800 г пресни картофи
• 2 връзки зелен лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 домат
• 2 с.л. краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на едри парчета и ги сваряваме в малко вода.
Нарязваме лука на ситно и в отделен съд го задушаваме с олиото. Прибавяме препеченото брашно и обеления и настърган домат. Задушаваме още 2-3 мин и изсипваме доматите при картофите. Посоляваме и разбъркваме много добре.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и разпръскваме отгоре парченца масло. Печем в умерена фурна, докато картофите станат златисто-кафяви.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...