Кулинарни рецепти » Огретен от грах

 Огретен от грах

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1,5 кг грах
• 1 пакетче краве масло
• 3 с.л. брашно
• 2 яйца
• 250 мл прясно мляко
• 100 г кашкавал
• 3-4 домата
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Варим граха в подсолена вода, докато омекне. Изсипваме го в тавичка заедно с обелените и ситно нарязани домати.

Разбиваме яйцата с половината от млякото и заливаме граха. Запичаме в умерена фурна до леко зачервяване на заливката.

След това заливаме с гъст бешамел, който сме приготвили от останалото мляко, брашното и малко сол. Поръсваме с настъргания кашкавал и отново запичаме до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало