Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг кисело зеле
• 500 г картофи
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• ким, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, нарязваме ги на филийки и ги варим в подсолена вода, докато поомекнат. В половината от мазнината задушаваме до омекване ситно нарязаните лук и кисело зеле.
В намаслена тавичка разстиламе половината картофи и ги покриваме със зелето. Отгоре разстиламе останалите картофи и поръсваме с ким и останалата мазнина.
Запичаме ястието в умерено силна фурна, поръсваме с разтопеното масло и поднасяме.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...