Кулинарни рецепти » Тиквички плакия

 Тиквички плакия

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг пресни тиквички
• 3 моркова
• половин глава керевиз
• 2 връзки пресен лук
• 5-6 домата
• 1 с.л. брашно
• 15-20 маслини
• 1 дафинов лист
• 1 лимон
• 1 к.ч. олио
• магданоз, копър
• черен пипер,сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме керевиза и морковите на ситно и ги задушаваме до омекване с щипка сол и 3 с.л. олио, като по време на задушаването прибавяме още 2-3 с.л. мазнина.

Остъргваме тиквичките, нарязваме ги на кръгчета и посоляваме. Нареждаме ги в намаслена тавичка керемидообразно - да се застъпват една друга. Върху тях слагаме задушения зеленчук, смесен със ситно нарязаните лук, копър и магданоз. Покриваме с филийки от доматите и от обеления и почистен от семената лимон.

Заливаме с останалото олио и слагаме ястието за 10 мин в гореща фурна, след което заливаме с 1 к.ч. гореща вода и печем още 15 мин.

Размиваме брашното в малко студена вода, след това го разреждаме с още вода, за да получим 1 ч.ч. и го сипваме в ястието. Печем още 5-6 мин

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало