Кулинарни рецепти » Пълнени картофи по провадийски

 Пълнени картофи по провадийски

Продукти: (за 4 порции)

• 1,2 кг големи картофи
• 1-2 глави лук
• 3 с.л. ориз
• 1 к.ч. олио
• 1 домат
• 1 морков
• 3-4 с.л. брашно
• 2 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, изрязваме им дъно, за да бъдат устойчиви, и ги издълбаваме. Изпържваме ги от всички страни и посоляваме.

Изпържваме ситно нарязаните лук и моркови. Щом поомекнат, прибавяме обелените и настъргани домати и също ги позапържваме. Сипваме ориза, подправяме с магданоз, черен пипер и сол, разбъркваме и пълним картофите с тази смес.

Нареждаме напълнените картофи в тавичка, наливаме малко вода и печем в умерена фурна. Когато омекнат, с помощта на къдрав шприц правим върху всеки картоф розичка от гъст бешамел. Допичаме, докато се зачервят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало