Продукти:
• 1-2 връзки зелен лук
• 8-9 чушки
• 2-3 домата
• 1 ч.ч. грах от консерва
• 1 к.ч. олио
• 150 г сирене
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол
За заливката:
• 2 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 5 г краве масло
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне последователно прибавяме нарязаните на ивички чушки, отцедения грах и ситно нарязаните домати. Накрая посоляваме и поръсваме червения пипер и брашното.
Разбъркваме и прехвърляме сместа в глинен гювеч. Прибавяме натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме отново, наливаме малко топла вода, захлупваме и печем в силна фурна.
Когато гювечът е почти готов, заливаме с яйцата, разбити с киселото мляко, слагаме тук там парченца масло и връщаме във фурната, за да се запече заливката.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...