Продукти: (за 5 порции)
• 300 г сирене
• 50 г краве масло
• 5 сладки пиперки
• 3 домата
• 5 люти чушки
• червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме сиренето на парчета и го разпределяме в 5 пръстени гювечета. Покриваме с нарязаните на кръгчета домати и с опечените и обелени пиперки. Поръсваме с половината от разтопеното масло, похлупваме и запичаме.
След 15-20 мин прибавяме нарязаните люти чушки и останалото масло, оцветено с малко червен пипер. Отново запичаме.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...