Продукти:
• 250 г зелен боб, може и от консерва
• 500 г бяло цвекло
• 1 патладжан
• 3 картофа
• 2 тиквички
• 250 г бамя
• 5 скилидки чесън
• 1/2 ч.ч. зехтин
• 1 кг домати, може и от консерва
• 1 ч.л. захар
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжана, картофите и тиквичките на кръгчета, а чесъна – на дребно. Обелваме доматите и ги настъргваме на едро ренде.
Леко сваряваме зеления боб и цвеклото. Отцеждаме и режем на парченца. Запържваме останалите зеленчуци (без доматите) в зехтина.
Слагаме всичко в тава, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Добавяме настърганите домати, 1/2 ч.ч. вода, разбъркваме и печем около 1 час на 180 градуса. Сервираме с бяло сирене.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...