Кулинарни рецепти » Пълнени патладжани с орехи

 Пълнени патладжани с орехи

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг патладжани
• 300 г домати
• 2 глави лук
• 150 г орехови ядки
• 150 мл олио
• 250 мл прясно мляко
• 3 яйца
• 2 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отрязваме по дължина на патладжаните капаче и ги издълбаваме във форма на лодка. Посоляваме и ги оставяме да престоят 10-15 минути, за да се отцеди горчивия сок.

Задушаваме в част от мазнината до омекване дребно нарязания лук, настърганите домати и издълбаната вътрешност на патладжаните. Прибавяме счуканите орехи, ситно нарязания магданоз и черен пипер. Посоляваме сместа и с нея напълваме патладжаните.

Покриваме плънката с отрязаните капачета и подреждаме патладжаните в тава, заливаме ги с останалата мазнина и малко гореща вода и печем в умерена фурна. Когато са почти готови, заливаме със смес от разбитите яйца, брашното и прясното мляко и печем, докато се зачерви заливката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало