Кулинарни рецепти » Пълнени патладжани с орехи

 Пълнени патладжани с орехи

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг патладжани
• 300 г домати
• 2 глави лук
• 150 г орехови ядки
• 150 мл олио
• 250 мл прясно мляко
• 3 яйца
• 2 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отрязваме по дължина на патладжаните капаче и ги издълбаваме във форма на лодка. Посоляваме и ги оставяме да престоят 10-15 минути, за да се отцеди горчивия сок.

Задушаваме в част от мазнината до омекване дребно нарязания лук, настърганите домати и издълбаната вътрешност на патладжаните. Прибавяме счуканите орехи, ситно нарязания магданоз и черен пипер. Посоляваме сместа и с нея напълваме патладжаните.

Покриваме плънката с отрязаните капачета и подреждаме патладжаните в тава, заливаме ги с останалата мазнина и малко гореща вода и печем в умерена фурна. Когато са почти готови, заливаме със смес от разбитите яйца, брашното и прясното мляко и печем, докато се зачерви заливката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало