Кулинарни рецепти » Патладжани, пълнени с гъби

 Патладжани, пълнени с гъби
(Полша)

Продукти:

• 4 патладжана
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 с.л. олио
• костен бульон
• мащерка
• 1 дафинов лист
• сол

За плънката:

• 500 г гъби
• 250 г домати
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме патлажаните по дължина на половинки и ги варим 10 мин в подсолена вода. Изваждаме ги и издълбаваме сърцевината.

Попарваме доматите, обелваме ги, отстраняваме семената и ги нарязваме на малки кубчета.

Нарязваме на ситно чесъна и 1 глава лук и ги запържваме в маслото. Щом поомекнат, прибавяме нарязаните на парченца гъби и задушаваме 5-6 мин.

После сипваме доматите заедно с отделения доматен сок, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме, докато течността се изпари.

Накрая слагаме издълбаната вътрешност, разбъркваме и пълним патладжаните с тази смес. Нареждаме ги в намаслена тавичка, като слагаме между тях нарязаните на парченца морков и лук.

Прибавяме подправките, заливаме с бульон, захлупваме и печем 20-30 мин в слаба фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало