Продукти: (за 2 гювечета)
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 с.л. накълцан лук
• 2 яйца
• 2 домата
• сол, черен пипер
• многолистно тесто
Начин на приготвяне:
Облицоваме дъното и стените на гювечетата с многолистно тесто. Смесваме всички продукти за плънката и я разпределяме в гювечетата.
Захлупваме и печем в гореща фурна 15 минути. После махаме капачето, намаляваме температурата и печем още 10-15 минути.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...