Продукти: (за 4-5 порции)
• 4-5 средно големи патладжана
• 500 г сирене
• 2-3 глави лук
• 2 яйца
• 2 щипки индийско орехче
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим патладжаните 15 мин в леко подсолена вода. Отцеждаме и ги издълбаваме.
Намачкваме вътрешностите с вилица на пюре и задушаваме пюрето заедно със ситно нарязания лук. Разбъркваме сиренето с яйцата, черния пипер и индийското орехче. Добавяме приготвеното пюре, разбъркваме добре и пълним патладжаните.
Нареждаме ги в намаслена тавичка и запичаме в умерена фурна. Малко преди да извадим от фурната, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...