Кулинарни рецепти » Триеница

 Триеница

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. брашно
• 1 глава лук
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното и го напръскваме с подсолена вода или само потапяме ръцете си в подсолена вода, след това да слагаме длани върхо брашното и после ги трием една в друга. Напръсканото с подсолена вода брашно също става на трохи. И в двата случая след като трохите изсъхнат, ги пресяваме за да отстраним останалото брашно.

След това пускаме трохите в 1 л кипяща подсолена вода и варим. Когато трохите се сварят, прецеждаме и ги слагаме в тавичка. Наливаме в и малко от бульона.

Запържваме в сгорещеното олио ситно нарязания лук, поръсваме с червения пипер и изсипваме в тавичката с кашата. Запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало