Продукти:
• 7 праскови
• 24 бишкоти
• 500 г сметанов сладолед
• 1 ч.ч. вода
• 70 г захар
• 100 г вишновка
Начин на приготвяне:
От захарта, водата и вишновката правим сироп, в който леко потапяме бишкотите и ги нареждаме по дъното и по стените на стъклена купичка за компот.
Измиваме прасковите, обелваме ги и ги пускаме за 2-3 мин във вряща вода. Нарязваме четири от прасковите на четвъртинки и ги нареждаме по дъното на стъкления съд върху бишкотите. Слагаме в хладилник.
Малко преди сервиране изсипваме в купата сладоледа, заравняваме повърхността и украсяваме с половинки от останалите праскови.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...