Кулинарни рецепти » Хайвер от грис и сардела

 Хайвер от грис и сардела

Продукти:

• 100 г сардела от консерва
• 80 г грис
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. вода
• сокът от 1 чимон
• сол

Начин на приготвяне:

Във врящата подсолена вода изсипваме на тънка струя и при непрекъснато разбъркване гриса. Варим, докато се сгъсти.
Прибавяме размитото с малко вода доматено пюре, варим още 5 мин и оставяме сместа да изстине.

Претриваме сарделата през сито, прибавяме я към охладения грис и разбиваме всичко с миксер, като постепенно прибавяме олиото и мазнината от консервата. Подправяме готовия хайвер с лимонов сок и сол, подреждаме го в общо плато или в индивидуални чинийки и украсяваме по желание.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало