Кулинарни рецепти » Хайвер от патладжани и яйца

 Хайвер от патладжани и яйца

Продукти:

• 3-4 патладжана
• 3 яйца
• 5-6 с.л.
• олио, оцет, чесън, сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме патладжаните, обелваме ги и счукваме в дървено хаванче. Прибавяме счукания чесън, олио и сол на вкус.

Подправяме с оцет на вкус и разбъркваме със ситно нарязаните сварени яйца.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало