Кулинарни рецепти » Пиле в пикантен сос

 Пиле в пикантен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 40 г краве масло
• 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пилето отвътре и отвън и го слагаме в тенджера само с маслото. Захлупваме плътно тенжерата и притискаме капака с тежест. Между тенджерата и капака можем да сложим лист бяла хартия. Слагаме тенджерата на съвсем слаб огън, за да не залепне пилето за дъното. Държим на огъня 1 час.

След това отхлупваме и наливаме сока от лимона. Захлупваме отново плътно и държим на същия огън още 1 час. След това изваждаме пилето и го обезкостяваме. Разпределяме месото в чинии, поръсваме с черен пипер и заливаме със соса от печенето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало