Продукти: (за 4 порции)
• 8 големи глави лук
• 400 г гъби
• 2-3 парченца топено сирене
• 3 лъжици доматено пюре
• 3-4 лъжици мазнина
• магданоз,сол
Начин на приготвяне:
Варим 10 мин в подсолена вода обеления лук. Като изстине, отделяме вътрешната част и я нарязваме на ситно. Задушаваме я в мазнината заедно със ситно нарязаните гъби.
Дърпаме от огъня и прибавяме 1с.л. доматено пюре, ситно нарязаните магданоз и сирене, сол на вкус. Напълваме издълбания лук.
Разреждаме останалото доматено пюре с 1 ч.ч. топла вода, заливаме лука и запичаме във фурна.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...