Продукти: (за 4 порции)
• 8 чушки
• 3 глави лук
• 1-2 домата
• 200 г сирене
• 100 г извара
• 4 яйца
• 1 бучка краве масло
• половин кофичка кисело мляко
• 1 връзка магданоз
• черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
Подбираме по-големи чушки, за предпочитане от сорта “Сиврия” и ги почистваме от семето. Нарязваме лукът на ситно и го задушаваме в мазнината.
Отделно настъргваме сиренето и го смесваме с изварата и две от яйцата. Добавяме ситно нарязан магданоз, черен и червен пипер. Разбъркваме с лука и посоляваме. С получената смес пълним суровите чушки, без да ги препълваме. Вместо с капаче ги затваряме с парче домат.
Печем в умерена фурна. Ако сосът, който се отделя при печенето започне да загаря, добавяме малко вода. Малко преди да ги извадим от фурната, заливаме със сос от две разбити яйца и кисело мляко.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...