Продукти: (за 4 порции)
• 8 чушки
• 3 глави лук
• 1-2 домата
• 200 г сирене
• 100 г извара
• 4 яйца
• 1 бучка краве масло
• половин кофичка кисело мляко
• 1 връзка магданоз
• черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
Подбираме по-големи чушки, за предпочитане от сорта “Сиврия” и ги почистваме от семето. Нарязваме лукът на ситно и го задушаваме в мазнината.
Отделно настъргваме сиренето и го смесваме с изварата и две от яйцата. Добавяме ситно нарязан магданоз, черен и червен пипер. Разбъркваме с лука и посоляваме. С получената смес пълним суровите чушки, без да ги препълваме. Вместо с капаче ги затваряме с парче домат.
Печем в умерена фурна. Ако сосът, който се отделя при печенето започне да загаря, добавяме малко вода. Малко преди да ги извадим от фурната, заливаме със сос от две разбити яйца и кисело мляко.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...