Кулинарни рецепти » Печени гълъби с грах

 Печени гълъби с грах
/Италия/

Продукти: (за 4 порции)

• 4 гълъба
• 1 с.л. олио
• 40 г краве масло
• 50 г сланина
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 ч.ч. пилешки бульон
• 600 г замразен грах
• 8 малки морковчета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме маслото заедно с олиото и запържваме ситно нарязания лук, докато пожълтее. Прибавяме нарязаната на ивички сланина и гълъбите. Изпържваме птиците от всички страни. Наливаме виното и варим 2 мин.

Прибавяме бульона, подправките и сол на вкус, захлупваме с плътно прилягащ похлупак и задушаваме на тих огън. Когато гълъбите са почти готови, прибавяме морковчетата и граха и задушаваме, докато омекнат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало