Кулинарни рецепти » Пиле с ориз по селски

 Пиле с ориз по селски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 2-3 с.л. олио
• 1-2 глави лук
• 2 ч.ч. ориз
• 4-5 домата
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции и го задушаваме в мазнината и малко вода. Прибавяме ситно нарязания лук, посоляваме на вкус, наливаме още малко гореща вода и варим на умерен огън.

Щом пилето омекне, прибавяме ориза и обелените и едро нарязани домати. Доливаме около 4 ч.ч. гореща вода и варим, докато оризът набъбне. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало