Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 4-5 с.л. олио
• 3-4 глави лук
• 3-4 домата
• 2-3 яйца
• 1 парче целина
• 1 к.ч. брашно
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и пържим в сгорещената мазнина от двете страни до златисто. Изваждаме, за да се отцеди.
В същата мазнина запържваме последователно ситно нарязаните лук и целина, 2 обелени и ситно нарязани домати и червения пипер. Заливаме запръжката с бульон или топла вода и връщаме месото в нея.
Когато уври, прибавяме триеница, която сме приготвили като сме омесили тесто от брашното, яйцата и малко сол и сме го прекарали през сито. Прибавяме останалите нарязани домати и подправките. Варим още 10 мин.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...