Кулинарни рецепти » Чушки пълнени със зеле

 Чушки пълнени със зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 8 по-едри чушки
• половин зелка
• 1 глава лук
• 2 с.л. ориз
• 4-5 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• листа от целина
• копър, джооджен, сол

Начин на приготвяне:

Първо запържваме ситно нарязания лук, после - ситно нарязаното зеле. Прибавяме ориза и наливаме 1 к.ч. вода. Слагаме ситно нарязаните поправки - копър, листа от целина и джоджен. Посоляваме и с тази плънка пълним чушките.

Печем в умерена фурна. Почти опечени ги заливаме с обелените и настъргани домати, към които сме прибавили ситно нарязания магданоз и сол на вкус. Допичаме още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало