Кулинарни рецепти » Варени круши

 Варени круши

Продукти: (за 8 порции)

• 4 едри и твърди круши
• 320 г захар
• 375 мл вода
• 1/2 лимон, нарязан на резенчета
• 1 пръчка канела

Начин на приготвяне:

Обелваме тънко крушите, разрязваме ги на две по дължина и изчистваме семките.

В плитка тенджера с дебело дъно кипваме водата, захарта и лимоновите резенчета. Подреждаме крушите с плоската страна надолу и ги оставяме в сиропа да се варят 10 мин, докато омекнат.

По време на варенето добавяме пръчката канела или 4 зърна карамфил и 1/2 ч.л. джинджифил към сиропа.

Ако искаме десертът да е по-ефектен, може да го оцветим със сладкарска боя или да налеем в сиропа 100 мл десертно червено вино.

Изваждаме крушите, нареждаме ги в голяма десертна чиния, вадим лимоновите резени, канелата и карамфила от сиропа и заливаме крушите. Сервираме ги топли или студени.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало