Продукти:
• 8 пилешки бутчета
• 3 глави чесън
• 1 к.ч. прясно изцеден лимонов сок
• 1 ч.ч. олио
• 2 с.л. сушен риган
• 1 с.л. черен пипер
• 2-3 ч.л. ситно нарязан магданоз
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измиваме пилешките бутчета и ги нареждаме в тава. Печем в умерена фурна.
Приготвяме сос от счукания чесън, лимоновия сок, олиото, ригана, черния пипер и солта.
Когато бутчетата са почти готови, ги заливаме със сместа. Връщаме във фурната за още 10 минути.
Изваждаме, поръсваме с магданоз и ги сервираме горещи.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...