Кулинарни рецепти » Пиле с лук

 Пиле с лук
/Иран/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 500 г лук
• 150 г кисело мляко
• 1,5 пакетче краве масло
• 2 скилидки чесън
• 200 г домати
• 1,5 ч.ч. вода
• сокът от 1 лимон
• 6 карамфилчета
• 10-12 зърна черен пипер
• 1/2 ч.л. канела
• 1 ч.л. куркума
• 1 щипка джинджифил
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме пилето. Нарязваме месото на 8 парчета и го поливаме с лимоновия сок, в който сме разтворили малко сол. Оставяме го да престои в маринатата около 30 мин.

Запържваме в сгорещеното олио карамфилчетата, зърната черен пипер, канелата и джинджифила. След това прибавяме месото, ситно нарязания лук /от който сме отделили 4 с.л./, счукания чесън, куркумата и червения пипер. Пържим 15 мин при непрекъснато бъркане, след което сипваме киселото мляко, а след още 5 мин – водата. Захлупваме съда и варим на слаб огън, докато месото омекне.

Запържваме отделения ситно нарязан лук и обелваме и нарязваме на кръгчета доматите. Когато месото се свари, прехвърляме ястието в тавичка, разстиламе отгоре запържения лук и нареждаме доматените кръгчета. Запичаме 10 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало