Кулинарни рецепти » Пиле с лук

 Пиле с лук
/Иран/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 500 г лук
• 150 г кисело мляко
• 1,5 пакетче краве масло
• 2 скилидки чесън
• 200 г домати
• 1,5 ч.ч. вода
• сокът от 1 лимон
• 6 карамфилчета
• 10-12 зърна черен пипер
• 1/2 ч.л. канела
• 1 ч.л. куркума
• 1 щипка джинджифил
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме пилето. Нарязваме месото на 8 парчета и го поливаме с лимоновия сок, в който сме разтворили малко сол. Оставяме го да престои в маринатата около 30 мин.

Запържваме в сгорещеното олио карамфилчетата, зърната черен пипер, канелата и джинджифила. След това прибавяме месото, ситно нарязания лук /от който сме отделили 4 с.л./, счукания чесън, куркумата и червения пипер. Пържим 15 мин при непрекъснато бъркане, след което сипваме киселото мляко, а след още 5 мин – водата. Захлупваме съда и варим на слаб огън, докато месото омекне.

Запържваме отделения ситно нарязан лук и обелваме и нарязваме на кръгчета доматите. Когато месото се свари, прехвърляме ястието в тавичка, разстиламе отгоре запържения лук и нареждаме доматените кръгчета. Запичаме 10 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало