Кулинарни рецепти » Пилешки хапки на фурна

 Пилешки хапки на фурна

Продукти:

• 2 ч.ч. ситно нарязано пилешко месо
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. настъргано сирене
• 1 к.ч. ситно нарязана целина
• 1 с.л. ситно нарязана червена чушка
• 2 с.л. краве масло
• 1 яйце
• 2 с.л. сухо бяло вино
• 1 к.ч. майонеза
• сол

Начин на приготвяне:

Разтопяваме маслото в 1 к.ч. кипяща вода. Добавяме брашното и малко сол и бъркаме, докато получим стегната топка. Сваляме от огъня и прибавяме разбитото яйце. Разбъркваме добре и оформяме от сместа тестени топчици.

Отделно смесваме пилешкото месо, сиренето, целината, чушката, виното и майонезата. Посоляваме и разбъкваме много добре.

Правим вдлъбнатини в средата на тестените топчета и слагаме в тях по 1 с.л. от пилешката смес. Нареждаме хапките в намаслена тавичка и ги печем 25 мин в умерено загрята фурна.

Автор: Калина Иванова

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало