Продукти:
• 1 1/2 к.ч. ориз
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 8 ябълки
• 2 жълтъка
• 2 ванилии
• конфитюр
• захар
• ванилов сос
Начин на приготвяне:
Заливаме почистения ориз с 300 мл вода и варим до полусваряване. Прибавяме млякото и захар на вкус и продължаваме да варим, докато оризът омекне и сместа се сгъсти. Преди да отстраним от огъня подправяме с добре разбитите жълтъци, а след като отстраним ароматизираме с ванилията.
Избираме средно големи ябълки, обелваме ги, издълбаваме ги и ги полусваряваме в рядък захарен сироп, като внимаваме да не омекнат и да не се разкъсат.
Изсипваме изстиналия ориз в голяма чиния, заглаждаме го и с лъжица оформяме вдлъбнатини за ябълките. Нареждаме ябълките и ги пълним с плодове от сладко или конфитюр. /Особено подходящо е сладкото от кайсии./ Заливаме десерта с ванилов сос.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...